Гродзенская вобласць захоўвае шмат народных рэцэптаў. Некаторыя стравы не сустрэнеш больш нідзе ў Беларусі — прынамсі, менавіта ў такім выглядзе. Вось, напрыклад, дранікі-запарнікі па рэцэпту з Беліцы.
Рэцэпт перадала жыхарка вёскі Беліца Лідскага раёна Яніна Ясюлевіч 1913 г. н. сваёй нявестцы Марыі Ясюлевіч 1942 г. н., а яна, у сваю чаргу, дачцэ Але Малец 1975 г. н.
Пачысціць бульбу і цыбулю. Надзерці на дробнай тарцы бульбу і заліць адной шклянкай гарачай сыроваткі, усыпаць соль на смак. Даць запарыцца бульбе пяць хвілін. Дадаць муку, яйка і надзёртую на дробнай тарцы цыбулю. Смажыць на алеі альбо ў тлушчы.
Смачна есці!
| Ігар ГАНЧАРУК, часопіс «Беларуская думка». Фота з архіва БЕЛТА.
Оставить комментарий